Blog

De verpakking in huis

Of je nu een winkel hebt binnen of buitens huis of gespecialiseerd in het verpakken en verzenden van producten. Het wikkeltje om het product, ofwel de verpakking, is altijd een groot deel van het gehele verkoopproces. In deze blog vertel ik je meer over waar je verpakkingen vandaan kunt halen, en waarom we ze gebruiken. De verpakkingsindustrie is namelijk een hele sector op zich. Lees je mee?

Duurzaam mee omgaan

Allereerst wil ik vertellen dat het handig is om verantwoord met verpakkingen om te gaan. Verpak niks onnodig in en gebruik ook niet te veel verpakkingen zoals plastic of papier. Dit is alleen maar zonde en gaat ten koste van het milieu. Zeker als het niet goed gescheiden wordt. Bepaal goed hoeveel je in moet kopen, een product verpakken vraagt namelijk helemaal niet om eindeloze lagen aan plastic en papier.

Als ondersteuning voor een bedrijf

Wellicht wil je zelf een bedrijf opstarten als het gaat om de verpakkingsindustrie. Je kan dan een ondersteuning zijn voor een ander bedrijf. Zij kunnen producten naar jou brengen of versturen en jij pakt ze vervolgens in. Of je pakt een product in vanuit de fabriek voordat het naar de winkel gaat. Je kan dit op zowel grote als kleine schaal doen.

Een stukje uitbreiding

Maar je hoeft de verpakking van producten helemaal niet uit te besteden. Zeker niet als jij zelf je producten maakt. Dan is het vaak goedkoper en ook prettiger om jezelf over de verpakking te ontfermen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en met aandacht. Daarnaast kun je een oogje houden op de materialen die worden gebruikt en zo voorkom je verspilling of schade aan producten.

Waarom verpakken?

Want waarom verpakken we nu eigenlijk? Nou om het simpele feit dat het een product beschermd voordat het bij de consument aankomt. Zeker als we een product verzenden gaat het vaak door het hele proces van sorteren en vervoeren. Als producten heel fragiel zijn, kunnen ze hierdoor schade oplopen. En je consument wil je natuurlijk niet opzadelen met een beschadigd product. Verpakkingsmateriaal kan je vinden op de website van Vermeij. Zij hebben al het verpakkingsmateriaal dat je maar kan wensen. Verstuur jij kleine zelfgemaakte producten die makkelijk breken? Denk er dan over na om een luchtkussenmachine aan te schaffen zodat je producten beschermd blijven tussen enveloppen van lucht die als buffer dienen tegen harde klappen of iets dergelijks. Zo heb je de verpakking binnen en buitenshuis geregeld

Geef een reactie