Blog

Doe toch wat anders dit jaar

Kerst wordt in vele huishoudens ieder jaar hetzelfde gevierd. In twee of drie dagen worden alle familieleden langsgegaan, er wordt veel (en lekker!) gegeten en talloze families doen aan het geven van cadeaus. Decoraties worden natuurlijk ieder jaar opnieuw gebruikt en waarschijnlijk opgehangen op dezelfde plek. Fijn en vertrouwd, maar wordt het niet wat saai? Zeker in dit jaar, waarin corona al veel dingen heeft veranderd, is het dan niet leuk om ook wat anders te doen tijdens kerst? Met ‘wat anders’ wordt er natuurlijk bedoeld: kerst vieren in een leuk vakantiepark.

Vakantiepark

Ieder heeft wel van vakantieparken gehoord. Dit zijn de parken met vele huisjes waar een vakantie, lang of kort, gevierd kan worden. Er zijn veel dingen om te doen en het is er altijd gezellig. Door alle moeilijkheden dit jaar zijn er veel families niet op vakantie gegaan. Vakantieparken Nederland kunnen de ‘wanderlust’ die bij veel mensen ontstaat wanneer zij een tijdje niet weg zijn geweest, verhelpen. In Nederland op vakantie gaan is namelijk leuker om te doen dan mensen misschien denken! Wij leven in een mooi land waar heel veel verschillende dingen te zien zijn, maar waar veel mensen niet naar op zoek zullen gaan. Wordt het dan toch niet eens tijd om wat van ons eigen land te gaan ontdekken?

Kerst

Maar waarom wordt er geschreven over op vakantie gaan tijdens kerst? Het is al een beetje aangehaald: naar een vakantiepark gaan is eens wat anders om te doen. Bij een kerstperiode die toch al anders gaat gelopen dan gepland door de coronamaatregelen, kan het leuk zijn om het eens compleet om te gooien. Weg uit de oude, vertrouwde omgeving en genieten van een paar dagen of weken in een leuk vakantiehuisje. Het zal niet voor iedereen mogelijk zijn om familie te bezoeken. Dan kan het zeker leuk zijn om wat anders te doen dit jaar. Is het wel mogelijk om de familie te zien? Die kunnen mee! Vakantiehuizen zijn beschikbaar voor gezinnen of voor hele families. Dat kan ook fijn zijn na geen of minimaal contact de laatste twee jaar.

Van een vakantiepark kan genoten worden gedurende een paar dagen of een paar weken. Het ligt er maar net aan wat de plannen zijn en wat gewenst is. Voor kinderen zal er genoeg te doen zijn. Er zijn vaak zwembaden en speeltuinen, zowel in de buitenlucht als overdekt. Ouders kunnen heerlijk onderuit zitten met een kopje thee en een goed boek. Het is een mogelijkheid om dingen te bezoeken, maar er kan daarnaast genoten worden van een echt vakantiegevoel.  

Klinkt het aanlokkelijk om in de kerst op vakantie te gaan? Dan is het een goed idee om een last minute vakantie Nederland op te zoeken en er is leuke kerst van te maken!

Geef een reactie