internet en tv plaatje
Blog

Mis niets op internet en tv

De decembermaand staat, zoals iedereen weet, bekend als de feestmaand. We beginnen met Sinterklaas, vervolgens vieren we Kerstmis en we eindigen de maand met Oud & Nieuw. Zo veel feestelijke momenten brengen meestal ook veel feestjes met zich mee, bijvoorbeeld op je werk en met de familie. Dat is natuurlijk heel gezellig, alleen is de kans dat je je favoriete tv-programma’s mist groot. Gelukkig bieden internet en tv mogelijkheden om programma’s terug te kijken.

Je hoeft niet meer te kiezen

Wat een dubbel gevoel; aan de ene kant heb je veel zin in die Kerstborrel van je vriendengroep, maar wat balen dat je daardoor de Voice of Holland moet missen. Je zit middenin dit programma en je leeft helemaal met de deelnemers mee. Op internet en tv zie je wel korte fragmenten langskomen, maar het liefst wil je het hele programma zien. Tegenwoordig is dit gelukkig geen probleem meer! Je kunt én genieten van die gezellig Kerstborrel én de Voice op Holland terugkijken op internet en tv op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Programma’s terugkijken op internet en tv

De tijd dat je moet wachten op de herhaling op tv of dat je met een VHS videoband aan de gang moet ligt gelukkig alweer een tijd achter ons. Bijna alle tv-zenders hebben tegenwoordig een app ontwikkeld waarop je nagenoeg alle programma’s terug kan kijken. Doordat internet en tv sinds een paar jaar goed geïntegreerd zijn kan je de programma’s op diverse apparaten terug kijken, zoals op je laptop, tablet, smartphone en natuurlijk op je televisie. Je kan hierdoor niet alleen programma’s terugkijken op het moment dat het jou uitkomt, maar ook op de locatie waarop het jou uitkomt. Zo zou je dus tijdens een lange treinreis kunnen genieten van een gemist programma.

Gratis of betaald terugkijken op internet en tv

Dankzij deze mogelijkheden wordt het beste van internet en tv dus gecombineerd. Het komt weleens voor dat je kan kiezen voor een gratis of voor een betaalde herhaling. Bij programma’s die je gratis terug kan kijken op internet en tv worden voor, tijdens en na het programma reclameblokken uitgezonden. Daarentegen kan je er ook voor kiezen om te betalen voor de herhaling. Je betaalt dan weliswaar een klein bedrag, maar je wordt dan niet gestoord door reclameblokken. Zo zie je maar, er zijn volop mogelijkheden en keuzes bij het terugkijken van programma’s op internet en tv.