Blog

Een eigen website maken? let hier op!

Het is natuurlijk belangrijk om als ondernemer, zzp’er of organisatie een eigen website te hebben. Het start allemaal met het vastleggen een sterke domeinnaam en het regelen van een goede hosting bij een webhosting bedrijf. Daarna begint het echte werk nu kun je starten met het maken van een website. Laten we echter eerst nog een paar tips over de hosting geven.

 

De webhosting

 

Het webhosting bedrijf moet een goede service bieden. De hosting moet snel zijn, stabiel en ook altijd online. Kijk of ze het content management systeem van je keuze ondersteunen. Ook i het belangrijk dat er voldoende backups gemaakt worden. Vervolgens is het prettig als je zelf veel zaken kunt instellen, waaronder de emails, php versie, de mysql database en ook een redirect.

 

Zoekmachine marketing

 

Zorg voor een website die goed scoort in de zoekmachines. Het is belangrijk om de site technisch goed in te richten voor de zoekmachines. Denk aan de meta omschrijving, de keyword dichtheid en ook de teksten. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede linkbuilding. Het is de basis om hoog in de zoekmachines, zoals Google, te komen.

 

Social media

 

Neem ook social media elementen op in de site. Het gaat hier om de deelknoppen voor LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Het is ook goed om zelf voor een social media aanwezigheid te zorgen. Zo is het goed om hier volgers te krijgen en een bereik. Het zorgt voor een stuk social proof wat een pluspunt is.

 

Een call to action

 

Zorg voor een goede call to action op de site. Het is dan mogelijk om mensen aan te sporen om actie te ondernemen. Maak het ze niet te moeilijk om contact met je op te nemen. Het is mogelijk om de communicatie op te starten met de doelgroep en dus ook de klanten.

 

Het doel van de website

 

Wat is het doel van de site? Moet de site vertrouwen opbouwen? Wil je meer leads en klanten? Moet het een webshop zijn om online verkopen mee te realiseren? Het is goed om hierover na te denken. Door dit goed te doen zul je al sneller het juiste resultaat boeken.

 

De juiste kleuren

 

Het is belangrijk dat de website aansluit bij de huisstijl. Het moet allemaal bij elkaar aansluiten om elkaar te versterken. Door een geheel te maken is het mogelijk om jezelf met de website te positioneren. Door dit te doen zal het er professioneel uitzien. Alleen dan kun je op de lange termijn ook een belangrijke speler worden en blijven.

 

Waar wacht je nog op?

 

Start met het vastleggen van een domeinnaam, kies er een hostingpakket bij en bouw zelf of samen met een webdesigner een mooie website. Hierna is het belangrijk om de site goed te promoten. Krijg bezoekers, leads en daarna ook klanten. Het kan niet gemakkelijker of beter worden. Kies voor het succes van je eigen website door jezelf te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is en kan.

Geef een reactie