Blog

Checklist voor een zakelijke verhuizing zonder zorgen

Wanneer je met je bedrijf gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed te organiseren en te regelen. Het is belangrijk om minimaal last te hebben van de overgang van het oude naar het nieuwe pand gaat hoe beter. Het is dan namelijk mogelijk om zo min mogelijk last te hebben van de hele verhuizing. Je kunt snel weer aan het werk. Ook zorgt het voor minimaal stress en problemen. De dagelijkse gang van zaken kan dan gewoon doorgaan. Het is prettig om het snel en goed te doen: de zakelijke verhuizing.

 

Zelf doen of laten doen?

 

Wanneer je voldoende spierballen in huis hebt is het mogelijk om zelf de verhuizing te gaan doen. Je kunt dan een verhuislift huren, verhuiswagen te regelen en ook alle dozen in te pakken. Het is een idee om zelf de verhuizing te doen als er voldoende mankracht is en ook tijd om het zelf te doen. Anders zou je  kunnen overwegen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Het verhuisbedrijf zal dan zorgen voor alles. Het is gemakkelijk en fijn om zo de verhuizing snel en soepel te laten verlopen,.

 

Een checklist

 

Maak een checklist aan om niets te vergeten. Door een checklist te maken kun je niets vergeten. Het is mogelijk om zo alles goed te regelen. Je kunt een verhuisdraaiboek maken waarin staat wie wat doet en hoe alles verpakt en vervoerd mag worden.

 

Verhuisinstructies voor het personeel

 

Het is belangrijk om het personeel mee te nemen in de reis die verhuizen heet. Het hele verhuisproces is een mooie tijd. Het kan het hele team dichter bij elkaar brengen. Laat ze het nieuwe pand zien en deel met ze hoe het hele verhuisproces zal verlopen. Vaak zullen ze je graag helpen om te verhuizen.

 

De juiste verzekeringen

 

Het is belangrijk om te controleren hoe de dekking is van de inboedelverzekering. Wat wordt er wel gedekt en wat niet? Wordt het van deur tot deur verzekerd of is er een andere dekking? Door vooraf te informeren hoe de dekking geregeld is, is het mogelijk om maatregelen te treffen. Door een aanvullende verzekering te kiezen bijvoorbeeld.

 

Soorten zakelijke verhuizingen

 

Er zijn verschillende soorten zakelijke verhuizingen. Denk hierbij aan:

 

  • Kantoorverhuizingen
  • Beurs Projecten
  • Archief Verhuizing
  • Hotelverhuizingen
  • Project verhuizingen
  • Internationaal verhuizen
  • Veiling Transport

 

 Slim inpakken en uitpakken

 

Wanneer de spullen voor de zakelijk verhuizing goed ingepakt worden, wordt de hele verhuizing een stuk gemakkelijker. Het is belangrijk om op de dozen te zetten wat er in zit. Zet er daarnaast ook op naar welke ruimte het moet in de nieuwe locatie. Zo kan het rechtstreeks naar de juiste plek. Het scheelt veel tijd en ook veel stress.

 

Geef een feestje

 

Een verhuizing is een uitstekende kans om een feestje te geven. Een feestje voor de klanten en ook voor het personeel. Het is een kans om nieuwe klanten te krijgen en de klanten nog beter aan je te binden. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de verhuizing weer terug te verdienen.

Geef een reactie